ZBOR ČLANOV MDI IDRIJA-CERKNO
16. MAREC 2024


HARMONIKA
VITO BOŽIČ

INVALIDSKO REGIJSKO PRVENSTVO ZAHODNE REGIJE
2024
V STRELJANJU Z ZRAČNIM OROŽJEM


DRŽAVNO PRVENSTVO V LOKOSTERELSTVU
NOVO MESTO
2023
NAŠ ČLAN VLADIMIR KRŽIŠNIK
NAŠI ČLANI IN NJIHOVI DOSEŽKI 2023

MDI Idrija - Cerkno je invalidska organizacija, ki v svoje vrste vključuje delovne in ostale invalidne osebe iz teh dveh občin. Veseli smo, da imamo v društvu osebo, ki je na svoji invalidni poti marsikaj dosegla, glede na to, da sploh ni hodila. Z neomajno voljo in trmo je svetu pokazala, da tudi invalidi marsikaj zmorejo, le več truda je treba vložiti. To je Ermin Oblak, ki je, odkar je naš član, prehodil že mnogo poti, med drugimi je bil 3x v Španiji na Caminu. In, letos septembra se je z neprecenljivo pomočjo prijatelja, ki je bil idejni, moralni in logistični vodja Marjana Bajca, prijatelja Valentina Sedeja, in ekipe požrtvovalnih gorskih reševalcev iz Tolmina: Miljka Lesjaka, Damjana Manfredo, ter Davida Kuštrina s sinom, povzpel na Triglav. Kot je rekel Marjan: V Sloveniji višje ne gre. S tem, zanj podvigom, se mu je izpolnila želja, o kateri zadnja leta še sanjati ni upal več. In, prijatelj Marjan je vse to do potankosti uredil, zato so vsa njegova čustva na vrhu privrela na dan. Še posebej zato, ker je to pot premagal v enem samem dnevu, kar je še za zdravega človeka več kot dovolj. In, kot dodaja: Nikoli, prav nikoli ne obupaj, ker ne veš, kaj te čaka v prihodnosti
Foto: Marjan Bajec in Miljko Lesjak

Fotke:
Na vrhu; ekipa, ki me je peljala na vrh; v steni in čustven izliv


POHOD ČLANOV MDI Idrija-Cerkno
CERKNO Z OKOLICO
8. DECEMBER 2023

www.padkejca.si
Spodobilo se je, da smo leto zaključili v okolici Cerknega in "GROFOVSKO" postrežbo Nataše v okrepčevalnici pr Padkejc v Mostaniji. Sklenili smo, da naslednje leto gremo novim izzivom naproti.
Ermin Oblak

IZREDNI ZBOR ČLANOV
MDI Idrija-Cerkno
  S PREDNOVOLETNIM SREČANJEM
2. DECEMBER 2023
OKREPČEVALNICA PRI ZAGODU SREČKO FORTUNA S.P., IDRIJA


ZDIS
POSVETI ZA REFERENTE ZA ŠPORT IN PREDSEDNIKE DI

14. SEPTEMBER 2023

ORGANIZATOR MDI Idrija-CerknoGostilna TURK Hotedršica  https://goturk.si
TEKMOVANJE V PIKADU ZA UVRSTITEV NA DRŽAVNO PRVENSTVO
DORNBERK  7. OKTOBER 2023


Nekaj utrinkov  iz Ankarana
9. SEPTEMBER 2023

V soboto smo člani Mdi Idrija - Cerkno, imeli kopalni izlet v Ankaran. Lepšega vremena skorajda ne bi mogli imeti, zato so nekateri zaplavali v morju, nekaj je svoje plavalne sposobnosti pokazalo na zunanjih bazenih, s Karmen pa sva občudovala zaledje koprskega zaliva in šla k sosedom Italijanom na mejni prehod Lazaret na kavo.  Po samopostrežnem kosilu, so nekateri ponovili dopoldansko 'delo', nekateri, 'bolj utrujeni' pa smo horizontalno zasedli klopi pred hotelom. Kot bi mignil, je bil čas za odhod domov. Naslednje leto bomo ponovili izlet, in, verjamem, da se bomo lepo imeli.

1. Pogled na koprski zaliv
2. Hotel Adria
3. Gasilska

Tekst in foto: Ermin Oblak


SREČANJE TI MDI Idrija-Cerkno
20. Avgust 2023
S ŠPORTNIMI IGRAMI


ŠE PODELITEV PRIZNANJPOHOD PO RAKAH

Na pobudo članov Medobčinskega društva invalidov Idija-Cerkno, smo se odločili, da ponovno oživimo društveno pohodništvo. Tako smo se v PETEK, 28. aprila 2023 ob 14.45 uri zbrali na Avtobusni postaji Idrija. Nato smo se odpravimo po Rakah na kratek spoznaven pohod.
Prvi korak je storjen. Kljub aprilskemu vremenu, se  nas  je  14  pohodnikov  podalo na prvi pohod po Rakah  do Lajšta. In, imeli smo srečo: čisto nič nas ni močilo. Pohod je bil kratek, in je bolj temeljil na družabnosti in medsebojnih pogovorih. Vse kilometre, ki smo jih prehodili pa bomo darovali zdds. Sklenili smo, da bomo s pohodi v naravo nadaljevali, in s tem nekaj storili zase.


Pohod je vodil Ermin Oblak

Lep pozdrav


Redni zbor članov Medobčinskega društva invalidov Idrija-Cerkno, 

v soboto 11. marca 2023